Pelier powstał w 2017 roku jako kumulacja inspiracji i rozwiązań które zbieraliśmy od dłuższego czasu. Zależało nam na stworzeniu przyjemnego miejsca, w którym nasi goście będą mogli zjeść pyszne śniadanie, lunch lub wpadną na wyjątkowy koktajl.
Cały lokal i wszystkie jego elementy zostały stworzone od podstaw. Znajdziecie u nas ruchome zegary, radia, klatki wiszące przy suficie, wszystkie te elementy zostały zaprojektowane i wykonane przy współpracy z lokalnymi designerami i artystami.
Nasza kuchnia jest w całości otwarta, tak abyście mogli podglądać proces tworzenia Waszych dań. Stawiamy na transparentność i wierzymy, że jest to ciekawe urozmaicenie spędzanego u nas czasu. Od strony ulicy w jednej z naszych witryn możecie zobaczyć proces przygotowania pizzy, do której używamy specjalnej włoskiej mąki produkowanej ręcznie ’’w starym stylu” pod Neapolem.
Jedne czego nie możecie zobaczyć na pierwszy rzut oka to bajgle. Przez rok pracowaliśmy nad recepturą która sprosta naszym wymaganiom. Odwiedzając nasz lokal o poranku możecie poczuć zapach świeżo upieczonego pieczywa, które wypiekamy dla Was w podziemiach Peliera.